Румъния и Молдова отблизо с посещение на Букурещ, Бъзау, Яш, Кишинев, Браила, манастирите Хънку и Каприяна от Русе

Супер промоция до изчерпването на местата от София, Ботевград, Луковит Плевен, Бяла, Варна, Шумен, Разград

Румъния и Молдова отблизо с посещение на Букурещ, Бъзау, Яш, Кишинев, Браила, манастирите Хънку и Каприяна

Описание

Румъния и Молдова отблизо с посещение на Букурещ, Бъзау, Яш, Кишинев, Браила, манастирите Хънку и Каприяна – Автобусна екскурзия от София, Ботевград, Луковит, Плевен, Бяла, Варна, Шумен, Разград и Русе

ПАКЕТА ВКЛЮЧВА:

 • Транспорт с лицензиран туристически автобус;
 • 1 нощувка със закуска в района на Бъзау в хотел 2/3*;
 • 2 нощувки със закуски в района на Кишинев в хотел  2/3*;
 • Посещение на Яш – красивия главен град на румънска Молдова;
 • Посещение на манастирите Хънку и Каприяна;
 • Посещение на град Браила;
 • Водач от фирмата организатор.

ПАКЕТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • Доплащане за тръгване от София, Ботевград, Плевен, Луковит, Бяла при минимум 20 човека по линията – 60 лева на човек (При несъбран минимум 20 човека тръгването става от Русе);
 • Доплащане за трагване от Варна, Шумен, Разград при минимум 20 човека по линията – 50 лева на човек (При несъбран минимум 20 човека тръгването става от Русе);
 • Всички допълнителни екскурзии за деца до 11,99 г. с 2-ма възрастни са БЕЗПЛАТНИ;
 • Пътни, магистрални и гранични такси по маршрута Румъния, Молдова  – 48 лева / задължително/;
 • Градски такси за хотелите по маршрута 15 лева на човек (заплаща се задължително към пакета);
 • Медицинска застраховка с Асистанс 2 лева на ден; (заплаща се допълнително към екскурзионния пакет общо 10 лева);
 • Застраховка „Отказ от Пътуване“ – предлага се срещу допълнително доплащане;
 • Панорамна и пешеходна екскурзия на Букурещ;
 • Панорамна и пешеходна обиколка на Кишинев – 30 лв /при минимум 25 туристи/;
 • Пешеходна обиколка на град Брайла;
 • ПРОМО ВЪЗМОЖНОСТ: 3 вечери в хотелите по маршрута – 48 лв. на човек;
 • Разходи от личен характер и музейни такси.
Програма

Румъния и Молдова отблизо с посещение на Букурещ, Бъзау, Яш, Кишинев и манастирите Хънку и Каприяна

Ден 1
Отпътуване от Варна в 06:30 часа, от Шумен около 07:30 часа, около Разград 08:30 часа и Русе около 10:00часа.
Отпътуване от София в 04:00 ч. от автогара „Сердика” /бившия Трафик Маркет, паркинга пред Централна гара/. около 05:15 часа, Ботевград ( от бензиностаниция Лукойн в магистралата) около 06:00 часа, Луковит, около 07:30 часа, Плевен, около 09:00 часа Бяла (Русенска област) и Русе около 10:00ч.
Отпътуване от Русе 10:00ч.  По маршрут  Русе – Дунав мост – Букурещ – Бъзау. 
Преминаване на границата с Румъния и потегляне към столицата на Румъния – Букурещ. Свободно време за разходка или панорамна екскурзия по желание.

Екскурзия по желание: Панорамна обиколка на Букурещ (минимум 1ч. и половина): Триумфалната арка; Храмът на музиката „Атене“; Националният театър; Парламентът; Патриаршеската катедрала; Университетът; Площадът на революцията.  Отпътуване до Бъзау. Панорама на града. Посещение на уникалната нова Катедрала /2009г./ и на старата /1674 г./- представители на стиловете на 17 и 21 век. Настаняване в района на Бъзау.  Свободно време или вечеря по желание. Нощувка.

Ден 2 – Закуска.
Отпътуване за Яш, красивия главен град на румънска Молдова. Панорама на града: старинния център, общината, първия университет „А. Й. Куза”, Двореца на културата, катедралата ( мощите на св. Петка Българска) – историческата църква „Св. Три Светители”. По желание: посещение на Манастира „ Читъцуя” в Яш / двореца на молдовския княз Джордж Дука-1669 г/.
Отпътуване за Молдова. Настаняване в района на Кишинев. Свободно време или вечеря по желание. Нощувка.

Ден 3 – Закуска. 
Свободно време за разходки или екскурзия по желание.
Екскурзия по желание:  Туристическа програма в Кишинев – Свещените порти, Стария град с Катедралата, Националния музей и като град на културата Кишинев впечатлява с многобройните си театри, Операта, Балета и др. В Кишинев българските туристи могат да се запознаят с паметници, свързани с българската история и по-точно с историята на националноосвободителното движение и с войната от 1877/78 . Това са:паметника на Христо Ботев (1977), паметника на българските опълченци, параклис (свързан с руско-турската освободителна война), къщата, където е живял Христо Ботев, мемориалната плоча поставена на мястото на формиране на три дружини български опълченци и барелефа на мястото, от където войниците са се отправяли на път към бойното поле по време на руско-турската война 1877/78 довела до създаването на Третата българска държава. Свободно време или вечеря по желание. Нощувка.

Ден 4 – Закуска.
Отпътуване до манастирите Хънку и Каприяна. Каприяна: основан през 1429 г. Дълго време тук се е намирала резиденцията на молдовския Митрополит, покровителствал ред владетели, в това число и Щефан чел Маре. Намира се в едноименното село в Молдова, в центъра на горския резерват Кодри. Според легендата Щефан чел Маре, веднъж хванал в капана си млада сърна. Тъкмо се канел да я убие, когато забелязал, че животното като че ли се покланя. Съжалил я Щефан и заповядал на войните си да я пуснат на свобода. Няколко часа след това владетелят разбрал, че му се е родила дъщеря. През същата нощ получил видение, че на това място се издига огромен манастир, чието име се състои от това на дъщеря му Ана и спомена за удивителното събитие – Capra (планински козел) Хънку: основан през 1678 г. Легендата гласи, че по желание на своята обична дъщеря, великият владетел Михаил Хънку основал женски манастир при устието на река Когелник. Девойката се отдава на монашеството под името Параскева и посвещава живота си на Господ. Този манастир блести с очарование и красота и е призната прочистваща душата светиня.
Отпътувана за Браила. Свободно време за разходка в града или екскурзия по желание.
Екскурзия по желание: Туристическата обиколка на града, включва разглеждането на все още запазените културни паметници, напомнящи за силното българското присъствие в миналото по тези земи – българската църква „Възнесение Господне“, мястото, където някога се е намирала къщата, в която е живял Христо Ботев, паметникът поставен на мястото, където се е намирала сградата, в която през 1869 г. българските емигранти основават Българска академия на науките в Браила и бюста на Христо Ботев. Разглеждане на градския парк създаден още през 1912 г., старата водна кула на Браила, наричана още „Водния замък“, мемориалната къща и паметника на румънския писател Панаит Истрати, цветния часовник, музикалния кът, статуята на Михай Еминеску и др. Отправяне към площад „Полигон“ и площад „Траян“, където са разположени сградата на общинската библиотека, културния център на града, православната църква „ Св. Архангели Михаил и Гаврил“, паметник посветен на император Траян, градския часовник, гръцката църква и др. Отпътуване за България.

Ден 5
Пристигане след полунощ в България – Русе. Следват трансфери от Русе по линии до Варна и София.

Цени
Условия
 • Забележка: Фирмата си запазва правото да промени цената при: промяна на транспортни разходи /гориво/, летищни, пристанищни и др. такси; промяна с повече от 5% на валутния курс в периода между датата на сключване на договора и отпътуването; непредвидено покачване на цените от страна на партньорите ни, както и в други обективно наложителни случаи.
 • ВАЖНО! Може да се възползвате от актуалната промоция чрез закупуване на ваучер от сайтове за групово пазаруване. Неизползван в срок ваучер се счита за невалиден и сумата по него не се възстановява!
 • За програми в които не са упоменати хотелите в които ще бъдете настанени, имената ще бъдат обявени 7 дни преди датата на отпътуване.
 • Срок за записване: до запълване на свободните места.
 • Необходим минимален брой за осъществяване на пътуването е 45 туристи. Пътуването е възможно да се осъществи и при по-малък брой туристи чрез доплащане към цената на пакета в зависимост от наличните записани туристи както следва:
 • При група от 40 до 45 човека се налага доплащане в размер на 20 лева на човек, за да бъде потвърдено пътуването по определения маршрут.
 • При група от 35 до 40 човека се налага доплащане в размер на 40 лева на човек, за да бъде потвърдено пътуването по определения маршрут.
 • Важно! Горепосоченото доплащане за потвърждаване на пътуването се дължи от всеки клиент за съответната дата на пътуване, без значение от това кога резервациите са били направени. В този случай сумата за доплащане се обявява в срок от 14 дни преди съответната дата на заминаване. Всеки клиент трябва да заплати сумата за разлика в броя на пътуващите в срок до 10 дни преди заминаване.
 • Срок за уведомление за недостигнат минимален брой туристи и, че пътуването няма да се осъществи – 7 дни преди датата на отпътуване.
 • Настаняването по седалки в автобуса се осъществява според последователността на записване.
 • Допълнителни изисквания: При резервация се заплаща депозит в размер на 50% от пакетната цена.
 • Туристите пътуват с международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на екскурзията;
 • Записването за екскурзията става след сключване на договор, представяне на фотокопие на първите страници на международния паспорт или лице на личната карта.
 • За деца под 18 години, непридружавани от единия или от двамата родители, е необходимо нотариално заверено родителско разрешение /копие и оригинал/.
 • Необходими документи: валиден задграничен паспорт 6 месеца след датата на завръщане. За лица под 18г – нотариално заверена родителска декларация – оригинал + 2 копия. Посещаваната страна е без специфични санитаро-хигиенни и митнически изисквания спрямо българските граждани.
 • Важно: За Деца до 18г., пътуващи без родителите или само с един от тях трябва да имат оригинал и ксерокопие на нотариално заверена декларация, че и двамата родители са съгласни детето да пътува в чужбина. Ако дете под 18 години пътува само с един от родителите си (или с друг придружител, различен от родител), той трябва да носи нотариално заверено пълномощно от не пътуващия родител + копие от него (а ако пътува с друг придружител – и от двамата родители) за излизане на детето в чужбина (в случай че детето пътува с двамата си родители, но те са с различни фамилии, те трябва да предоставят акта за раждане на детето, както и копие от него). Този документ ще послужи пред българските гранични власти.
 • Агенцията си запазва правото да промени последователността на изпълнение на програмата.
  Всички допълнителни екскурзии се осъществяват при събран определен минимален брой записани туристи.
 • Туроператорът има сключена застраховка ‘Отговорност на Туроператора’ с ЗАД „АРМЕЕЦ“- гр. София, ул. Стефан Караджа. Туроператорът предлага на всеки клиент възможността за сключване на допълнителни застраховки „Отмяна на пътуване“ и застраховка „Кражба, загуба или забавяне на личен багаж“.

Резервирайте сега!

Може да резервирате, като ни се обадите на телефон +359898671216 или да ни посетите в нашият офис на адрес:

Габрово, п.к. 5300 ул.: “Райчо Каролев“ №1 (до банка ОББ)

Работно време:

Понеделник – Петък

от 9:30ч. до 18:30ч.

Събота и Неделя – Почивни дни.