Великден Метеора-Солун-Вергина-Едеса-Паралия Катерини с автобус от Добрич,Варна,Шумен,Велико Търново

Великден Метеора-Солун-Вергина-Едеса-Паралия Катерини с автобус от Добрич,Варна,Шумен,Велико Търново

Метеорите ! Да посрещнем Великден Там , където небето среща земята

Метеора – долината Темпи – Вергина – Едеса – Солун

Дата: 17.04.2020 – 20.04.2020 г.

2 нощувки със закуски

Отпътуване от * Добрич,Варна,Шумен,Търговище,Велико Търново,Севлиево,София

Маршрут : * Добрич- Варна – Шумен-Търговище-Велико Търново-София – Калабака- Метеора – Едеса- Вергина – Солун

1 ден / 17.04.2020 /- Варна – Шумен

Отпътуване от Варна около  22.00 ч //

От Шумен * 23:00ч./ За група от 12 човека и нагоре отпътуването от Шумен се осъществява от ОМВ до магазин БИЛА , за бройка по малка от тази автобусът взима туристите от 5 – ти километър /

2 ден /18.04.2020/–Търговище-Велико Търново-Севлиево – София – Вергина – Едеса

От Велико Търново Автогара Юг – в 01.00 ч. / От Севлиево бензиностанция ЕКО до Идеал Стандарт около 02:00ч. / От София пл.Александър Невски около 05:00ч. Преминаване на границата Кулата – Промахон.

Водния град – Едеса .Един от най- красивите градове на Гърция, построен между четири планини. Ако бяхте дошли в Едеса преди ХIV в., на върха на платото щяхте да видите езеро. В края на века то преляло и дало началото на реките и на водопадите. Водопадът Каронос е най-големият и най-посещаваният в Едеса. Градската община го е опасала със стълби, пътеки, амфитеатрални пейки и художествено осветление. Свободно време . Отпътуване за Вергина и посещение на гробницата на Филип Македонски .Вергина е първата столица на древното македонско царство. Свободно време и възможност за посещение на гробницата музей на Филип II Македонски. Отпътуване за Паралия Катерини .Настаняване в хотела.Вечерта Посещение на Великденска литургия. Нощувка

3 ден / 19.04.2020/–Паралия Катерини – Метеора – Празнична великденска вечеря

Закуска.* По-желание Ранно Отпътуване Скалните манастири Метеори- Там където небето среща земята . От някога двадесет и четирите манастира в Метеора днес действащи са само шест ,но не всички са отворени за посещение.Метеорите са една от най-голямите групи манастири след Атон , съчетаващи природна красота и вековни християнски традиции. Датират от 11в., когато се заселват първите отшелници там. Обявени са от ЮНЕСКО като уникален феномен на културното наследство. В манастирите се съхраняват уникални фрески, икони и стринни реликви. Манастирите, построени на върховете на тези скали, са прекрасни образци на византийското изкуство.Ще имате възможност да се насладите и да усетите Великденския дух сред величието и красотата на издигащите се в небето манастири.  Посещение на работилница за икони „Зиндрос”. Разглеждане на Големия метеор « Преображение Господне « и още един от шестте функциониращи манастира./ Входните такси за манастирите не са включени в пакетната цена – 3 евро на манастир /Надвечер връщане в хотела.

* По желание Вечерта Празнична Великденска вечеря с гръцка програма, танци ,типичната Гръцка супа « Магерица « ,вечеря с традиционни гръцки ястия,»ципуро»-гръцката ракия и неограничено количество вино. Нощувка.

4 ден 20.04.2020– Паралия Катерини – Солун – България

Закуска. Отпътуване за Солун около 09:00ч. Пристигане в пристанищния град .Панорамна автобусна и пешеходна обиколка на града с екскурзоводско обслужване – Бялата кула – символ на града; църквата „Св. св. Кирил и Методий“; площад „Наварино“ с Двореца на Галер; Арката на Галер, построена през 305 г. за отпразнуване на окончателната победа на император Галер Максимилиан над персите; крепостта „Ептапиргио“ с прекрасна панорамна гледка към града и Термическия залив; църквата „Св. Димитър“ – необичайно красив храм, построен от розови тухли, където се пазят мощите на Св. Димитър. Свободно време за обяд в крайморските таверни или ароматно гръцко кафе. Отпътуване за България. Пристигане в съответния град вечерта /във Варна около 01:30 рано сутринта на следващия ден /

 Ранни записвания 02.03.2020 г.

Отпътуване от : На човек в двойна стая /Тройна стая Доплащане за

единична стая

 дете 02 – 11.99 г с двама възрастни
Варна /Шумен     215 лв 55 лв 190 лв
Търговище/Велико Търново / Севлиево     208 лв 55 лв 180 лв
София      200 лв          55 лв      170 лв
  • Възможност за отпътуване от Добрич при мин.брой участници 12 човека. – доплащане 10 лв. в

две посоки

  • Отпътуване от град Добрич при по малко от 12 човека  – доплащане 15 лв на човек в двете посоки

Пакетанaта цена е в лева на човек и включва:

  • транспорт с лицензиран автобус за международни превози
  • 2  нощувки със закуски в хотел 3* в Паралия Катерини
  • медицинска  застраховка за лица до 65 год.
  • Екскурзоводско обслужване по целия маршрут и престоя
  • Панорамна обиколка на Солун
  • Посещение на Вергина-гробницата на Филип Македонски/без включена входна такса/ и водния град Едеса с водопадите му

Цената не включва:

–       Екскурзия до Метеора – 15 евро / 30 лв /- без включена входна такса за манастирите.

–       Празнична великденска вечеря с гръцка програма,бутилка вино за двама ,червени яйца и козунак,вода – 25 евро/50 лв /  – заплаща се предварително от България !

–       Стандартна вечеря в ресторанта на хотела – 8 евро на човек / 16 лв / –тристепенно меню без напитки. – заплаща се предварително от България !

–       входни такси за скалните манастири (около 3 EUR за всеки манастир);

–       входна такса за гробницата музей на Филип Македонски във Вергина (12 EUR);

         – доплащане за медицинска застраховка за лица от 65г. до 75 год. – 6 лв/75г. – 80г – 8.00 лв

        – Такса престой в Гърция / в сила от 01.01.2018/– 0.5 евро/ 1.5 евро в зависимост от категорията на хотела на стая на ден / заплаща се на екскурзовода по време на пътуването /

Забележка :

–       Програмата е предварителна и може да търпи промени в хода на екскурзията без това да ощетява туристите или да отпадат обекти.

–       Входните такси на обектите са актуални към момента на изготвяне на програмата и ТО не носи отговорност ако в последствие бъдат променени от съответния обект.

–       Местата в автобуса са по реда на записване / по датата на сключване на договор за организирано пътуване и внесено капаро /

–       Празничната вечеря на Великден и стандартната вечеря се заявяват и заплащат предварително от България !

–                 Резервации направени по цени за Ранни записвания могат да бъдат анулирани без неустойка в рамките на 7 работни дни след подписване на договор. При анулация след изтичане на упоменатия срок се удържа капарото като неустойка.

–                 Резервации с невнесено капаро до 3 дни след датата на резервацията се анулират автоматично!

Mинимален брой участници: 35

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване

Необходими документи: лична карта / задграничен паспорт със шест месечна валидност от датата на отпътуване: няма санитарни и медицински изисквания за страните по маршрута. за лицата под 18 години, пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен валиден документ за самоличност се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители – в зависимост от случая/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина – оригинал и копие и акт за раждане – копие. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.

Начин на плащане: 30% при сключване на договор за организирано пътуване.Доплащане до 10 дни преди датата на отпътуване.

Резервирайте сега!

Може да резервирате, като ни се обадите на телефон +359898671216 или да ни посетите в нашият офис на адрес:

Габрово, п.к. 5300 ул.: “Райчо Каролев“ №1 (до банка ОББ)

Работно време:

Понеделник – Петък

от 9:30ч. до 18:30ч.

Събота и Неделя – Почивни дни.